06-30/9-501-500

jacuzzi-uzemeltetes

Jacuzzi üzemeltetés

Az életszínvonal növekedésével Magyarországon is jelentős mértékben elterjedtek a magánhasználatú fürdő- és pezsgőmedencék. A medencék vize a használat során, sőt használat nélkül is kedvezőtlen vízminőségi változásokon megy keresztül, ami esetenként egészségügyi kockázatokkal is járhat.

A piacon számos berendezés, vegyszer áll a rendelkezésre és ma egy magánmedence beruházási költségeiben is egyre nagyobb rész esik a vízkezelés műszaki lehetőségének a biztosítására, azonban sem költséghatékonyság, sem vízminőség szempontjából nem mindegy, hogy ezekkel a lehetőségekkel hogyan élünk. Nem ritkaság az olyan medencetulajdonos, aki aránytalanul nagy költséggel sem képes megfelelő vízminőséget tartani, pedig már úgymond, végigpróbálta a piacon található összes vegyszert.

Sajnálatos tény, hogy a jó vízminőség fenntartása nem egyszerű technikai kérdés, és nem biztosítható a vegyszer forgalmazók prospektusai alapján. Alább egy kis összefoglalót találnak annak illusztrálásához, hogy milyen sokféle tényezőt kell figyelembe venni a megfelelő vízminőség fenntartásához és milyen komoly, szakértelmet igénylő feladat a medencevíz kezelése. Különösen érvényes ez az eleve bonyolultabb rendszert képező pezsgőmedencék esetében.